Новини

Наградихме отличените участници в конкурсите на проект „Предпочитам да обичам“

Церемонията по награждаването на отличените участници в конкурсите на проект „Предпочитам да обичам“, реализиран с финансовата подкрепа на програма „Европа“ на Столичната община, се състоя на 12 септември. В зала „Американски център“ на Столичната библиотека се събраха близо 60 почитатели и съмишленици на проекта: ученици от столични училища, учители, родители и приятели на фондация "Еуфония". С поезия и музика в препълнената зала премина награждаването на най-добрите, написали послания и решили куизите от интерактивния сайт-игра daobicham.com.

nagrajdavane 3

Госпожа Юлия Цинзова, директор на Столичната библиотека и член журито на конкурсите, връчи наградата за най-активно участие на Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир“ – билети за хитова постановка на Младежкия театър. Учениците от НГДЕК "Св. Константин Кирил Философ" набраха най-много точки от решени куизи и спечелиха втората колективна награда. С билети за концерт в зала 1 на НДК ги възнагради поетът-журналист Бойко Ламбовски от Българския П.Е.Н. център. Третият колективен победител - Фондация "Дечица" получи наградата си от директора на РЦПППО към МОН, г-н Калоян Дамянов.

nagrajdavane 4

Проект „Предпочитам да обичам“ премина отвъд учебния материал и отвъд темите по литература. Голяма част от най-добрите български и световни автори, включени във виртуалнaта игра на daobicham.com не присъстват в учебните програми. Това направи живата среща с поетите още по-вълнуваща и интересна.

lambovski

Бойко Ламбовски, Виолета Христова, Теодора Тотева и Петър Чухов зарадваха младата публика със свои поетични творби за любовта и раздадоха 19 индивидуални награди. Възпитаниците на 15 столични гимназии спечелиха книги и ваучери за книги от книжарници "Хеликон".

nagrajdavane 2

На добрата поезия някои от наградените участници отвърнаха с оригинални музикални изпълнения и превърнаха награждаването в истински празник.

MK OY 3

 

Водеща на събитието беше актрисата Ива Караманчева.

 

Ето някои от посланията, написани от възпитаниците на ПЧАГ „Уйлям Шекспир“ София.

Омразата е чувство на слабия. Светлозар, 10-ти клас

Мразенето е твърде голяма тежест за носене. Ерик, 10-ти клас

Когато обичаш си по-добър човек. Йоан, 10-ти клас

Само мисълта, че аз радвам някого и го дарявам с обич е достатъчна да съм доволен от себе си. Огнян, 10-ти клас

Любовта те прави по-добър и по-усмихнат. Обичта е сила, която те кара да вършиш добрини. Димитър, 10-ти клас

Когато двама души са влюбени, те стават едно: мислят, дишат и живеят един за друг. Алекс, 10-ти клас

Обичта е за силни хора, които градят чрез нея. Александър, 10-ти клас

Любовта понякога те кара да правиш глупости. Николай, 10-ти клас

Любовта е силна емоция, която ни обърква и очарова едновременно. Ева, 9-ти клас

Не искам никога и никого да мразя! Оля, 9-ти клас

Поетите могат да обичат и без да бъдат обичани. А аз искам да бъда обичана...  Ива, 9-ти клас

Search